Minicamping De Loenense Brug

We zijn weer geopend en de eerste gasten hebben al genoten. We hebben een aantal aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. Het is erg mooi geworden. 

Minicamping

De Loenense Brug is een sfeervolle minicamping met een prachtige ruime opzet. De kampeerplekken zijn ruim en bieden een uitzicht over het terrein. De camping ligt naast onze woning, dus u verblijft echt op het erf. De camping ligt aan een provinciale weg met aan weerszijden fietspaden en verderop grenzende aan het Apeldoorns-Dierenkanaal. De weg langs het kanaal is inmiddels een 60 km/u weg geworden. Beide wegen zijn doorgaande wegen. Vanaf de camping stapt u zo de natuur in, ook zijn vanaf hier genoeg geo-cashing en Pokemon Go verrassingen te vinden.. U kiest voor de bossen en heide of het mooie vlakke boerenland van de IJsselvallei. Maak prachtige fiets-, kano-, motor- en/of wandeltochten in de omgeving van het bosrijke Loenen, Beekbergen, Hoenderloo. Kortom, u bent in een prachtig deel van de Veluwe. Kamperen op onze camping is heel rustgevend. Tegelijkertijd biedt de omgeving genoeg avontuur. De camping ligt op de zoom van de mooie Veluwe. Feitelijk behoort het tot de IJsselvallei. Dat betekent dat de leuke Hanzesteden als Deventer en Zutphen op fietsafstand liggen. Ook zijn er veel pittoreske dorpjes te vinden. 

Avontuur 

Er zijn mooie fietsroutes aangegeven (ook digitaal met app's) zodat u door de bossen, langs de Loenense waterval, het Apeldoorns Kanaal of over de uitgestrekte heidevelden, bossen en weilanden kunt genieten van de mooie natuur wat de Veluwe te bieden heeft. U fietst of wandelt zo de meest prachtige paden op vanaf de camping. U ervaart het echte buitenleven! Voor de ATB-ers zijn er routes met voldoende uitdaging.

 

Een dagje winkelen? Breng dan een bezoek aan Apeldoorn of Arnhem. Ook liggen de gezellige Hanzesteden Zutphen en Deventer dichtbij. Hier vindt u diverse restaurants en leuke winkeltjes. Dieren, Eerbeek of Apeldoorn is zelfs per stoomtrein te bereiken. De afstand naar het reguliere treinstation is 5,2 kilometer.

Campinginformatie

Onze camping beschikt over ruime kampeerplekken voor tenten, caravans, campers en vouwwagens. Al deze plekken zijn ruim opgezet en beschikken over minimaal 6A elektra. Ook staan er 2 knusse POD's (Tiny House / luxe trekkershut) en 2 comfortabele safaritenten, deze beschikken over elektra 10A. Er is op de hele camping Wifi te gebruiken. 

Ook nieuw is een overdekte fietsenstalling waar de accu kan worden opgeladen door middel van diverse stroomaansluitpunten.

De kapschuur is voorzien van een gendervrij verwarmde sanitair ruimte waar u 3 douches, 3 wastafels en 3 toiletten vindt. Ook is er een wasmachine tegen vergoeding te gebruiken. Er is een overdekte afwashoek gecreëerd. Hier zijn 2 (af)wastafels en een afgescheiden uitstort voor het chemische toilet geplaatst.

Onder de overkapping van de kapschuur vindt u een gezellige ingerichte buitenkeuken, onder andere voorzien van een elektrisch fornuis met oven, koffiezetter, vaatwasser, gootsteen met koud en warm water, koelkast en vrieskast. Hier kunt u kokkerellen, uw vaat doen, uw drinken en vers eten koud houden, maar ook van een wijntje genieten en een boek/e-reader lezen. Een ouderwetse sjoelbak is er evenals kaarten en dobbelstenen en scoreboekjes voor Yahtzee. Voor de koudere avonden staan er twee heaters die met beleid kunnen worden gebruikt.

De bovenverdieping van de kapschuur is voorzien van 2 gastverblijven. Deze kamers zijn voorzien van heerlijke boxsprings. De voorkamer is een ruime kamer voor 2 tot 4 personen en heeft naast de boxspring een slaapbank. De achterkamer is een knusse kamer geschikt voor maximaal 2 personen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

> Nieuwe minicamping gestart in 2020!

> U kunt uw auto op uw eigen kampeerplek parkeren. Bezoek parkeert in overleg indien er geen ruimte op de kampeerplek is.

> Huisdieren zijn, op aanvraag en alleen schriftelijk door ons bevestigd, welkom op de camping. Honden dienen aangelijnd te zijn. Zij mogen niet in de buitenkeuken of het sanitair komen. Uw huisdier is uw verantwoordelijkheid en zorg. Ze mogen niet tot overlast voor de overige gasten zijn.
> WIFI is op de gehele camping aanwezig.

> Komt u met een camper? Het is raadzaam om met een volle schoonwatertank en een lege vuilwatertank aan te komen.

 

Historie & weetje:

Tot 2010 heeft familie Van de Wetering een boerencamping (SVR camping) aan de Klarenbeekseweg gerund. De camping droeg de naam 't Woud, zie onderstaande flyer. Na de jaren verstreken, hebben zij hun plannen gewijzigd en van hun terrein een bouwbestemming gemaakt voor 3 woningen en een weiland. Laten wij nu in 2015 de stap gewaagd hebben om een perceel en de wei aan te schaffen. Dat was al een droom die we verwezenlijkt hebben maar we hebben ook de mogelijkheid gekregen om het weitje om te zetten naar een kleinschalige camping. U bent van harte welkom op onze gastvrije minicamping. U mag zo vrij zijn om een kop thee of koffie van het huis te nemen in de gezellige buitenkeuken.