Minicamping De Loenense Brug

 

De Loenense Brug is een sfeervolle minicamping met een prachtige ruime opzet. De kampeerplekken zijn ruim en bieden een uitzicht over het terrein. De knusse camping ligt naast onze woning, dus u verblijft echt op het erf. De camping ligt aan een provinciale weg met aan weerszijden fietspaden en verderop grenzende aan het Apeldoorns-Dierenkanaal. Beide wegen zijn doorgaande wegen.
Vanaf de camping stapt u zo de natuur in, ook zijn vanaf hier genoeg Geocaching en Pokémon Go verrassingen te vinden. U kiest voor de bossen en heide of het mooie vlakke boerenland van de IJsselvallei. Maak prachtige fiets-, kano-, motor- en/of wandeltochten in de omgeving van het bosrijke Loenen, Beekbergen, Hoenderloo. Kortom, u bent in een prachtig deel van de Veluwe. U kunt er lekker op uitgaan en genieten van de mooie streek. Kamperen op onze camping is heel rustgevend. Tegelijkertijd biedt de omgeving genoeg avontuur. De camping ligt op de zoom van de mooie Veluwe. Feitelijk behoort het tot de IJsselvallei. Dat betekent dat de leuke Hanzesteden als Deventer en Zutphen op fietsafstand liggen. Ook zijn er veel pittoreske dorpjes te vinden. 

Avontuur 

Er zijn mooie fietsroutes aangegeven (ook digitaal met app's) zodat u door de bossen, langs de Loenense waterval, het Apeldoorns Kanaal of over de uitgestrekte heidevelden, bossen en weilanden kunt genieten van de mooie natuur wat de Veluwe te bieden heeft. U fietst of wandelt zo de meest prachtige paden op vanaf de camping. Knooppunt 52 is direct bij de Loenense brug, 450 meter van onze kleine camping vandaan. Of u bewandelt de diverse prachtige klompenpaden. U ervaart het echte buitenleven! Ook voor de ATB-ers zijn er routes met voldoende uitdaging.
Een bezoek brengen aan het papiermuseum de Middelste Molen of de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is ook zeker de moeite waard.

Een dagje winkelen? Breng dan een bezoek aan Apeldoorn of Arnhem. Ook liggen de gezellige Hanzesteden Zutphen en Deventer dichtbij. Hier vindt u diverse restaurants en leuke winkeltjes. Dieren, Eerbeek of Apeldoorn is zelfs per stoomtrein te bereiken. De afstand naar het reguliere treinstation is 5,2 kilometer.

Campinginformatie

Onze camping beschikt over ruime kampeerplekken voor tenten, caravans, campers en vouwwagens. Al deze plekken zijn ruim opgezet en beschikken over 10A elektra. Ook staan er 2 knusse POD's (Tiny House / luxe trekkershut) en 2 comfortabele safaritenten, deze beschikken over elektra 10A. Verder zijn er 2 trekkerstenten voorzien van boxspringbedden te vinden. Deze 2 tenten hebben geen stroom; stroom op aanvraag en tegen een vergoeding mogelijk. Beddengoed en badhanddoeken zijn op aanvraag te huur. Er is op de hele camping Wifi te gebruiken. 

Wij beschikken over een overdekte fietsenstalling waar de accu kan worden opgeladen via de diverse 230V stroomaansluitpunten.

De kapschuur is voorzien van een gendervrij en verwarmde sanitair ruimte waar u 3 douches, 3 wastafels en 3 toiletten vindt. Ook is er een was-/droogcombinatie tegen vergoeding te gebruiken. Er is een overdekte afwashoek. Hier zijn 2 (af)wastafels en een afgescheiden uitstort voor het chemische toilet geplaatst. Maar u kunt ook gebruik maken van de afwasmachine in de buitenkeuken.

Onder de overkapping van de kapschuur vindt u een gezellige ingerichte buitenkeuken, basic landelijk uitgevoerd en voorzien van vele gemakken; onder andere voorzien van een elektrisch fornuis met oven, koffiezetter, vaatwasser, gootsteen met koud en warm water, koelkast en vrieskast. Hier kunt u kokkerellen, uw vaat doen, uw drinken en vers eten koud houden, maar ook van een wijntje genieten en een boek/e-reader lezen. Een ouderwetse sjoelbak is er evenals kaarten en dobbelstenen en scoreboekjes voor Yahtzee. 

De bovenverdieping van de kapschuur is voorzien van één slaapkamer. Het vertrek is voorzien van een heerlijke boxspring combinatie, een kleine koelkast, een Senseo apparaat en een waterkoker. Het is een knusse kamer geschikt voor maximaal 2 personen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

> Nieuwe minicamping gestart in 2020!
> Onze minicamping is niet ingericht op (kleine) kinderen.

> U kunt uw auto niet meer op de kampeerplek parkeren; veld 2 is autoluw. Uw auto stalt u op de parkeergelegenheid op het eerste veldje 
 of op de parkeerplaatsen voor ons huis, aangeduid met bordjes.

> Huisdieren zijn, op aanvraag en alleen schriftelijk door ons bevestigd, welkom op de camping. Honden dienen aangelijnd te zijn.                        Zij mogen niet in de verhuuraccommodaties, buitenkeuken of het sanitair komen. Uw huisdier is uw verantwoordelijkheid en zorg. Ze mogen niet tot overlast voor de overige gasten zijn.
> WIFI is op de gehele camping aanwezig.

> Komt u met een camper? Het is raadzaam om met een volle schoonwatertank en een lege vuilwatertank aan te komen.

Historie & weetje:

Tot 2010 heeft familie Van de Wetering een boerencamping (SVR camping) aan de Klarenbeekseweg gerund. De camping droeg de naam 't Woud, zie onderstaande flyer. Na de jaren verstreken, hebben zij hun plannen gewijzigd en van hun terrein een bouwbestemming gemaakt voor 3 woningen en een weiland. Laten wij nu in 2015 de stap gewaagd hebben om een perceel en de wei aan te schaffen. Dat was al een droom die we verwezenlijkt hebben maar we hebben ook de mogelijkheid gekregen om het weitje om te zetten naar een kleinschalige camping. U bent van harte welkom op onze gastvrije minicamping.